Ondernemers aan de slag!

Bedrijven hebben een groot aandeel in de CO2-uitstoot op Terschelling, 60% van de totale CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door bedrijven. Energiebesparing bij bedrijven kan dus een substantiële bijdrage leveren aan het halen van onze ambitie. Door panden te verduurzamen, led-verlichting toe te passen, verbetering van bedrijfsprocessen en slim om te gaan met de geproduceerde restwarmte/koude kunnen ondernemers nog veel energiebesparing realiseren. 

De gemeente helpt u graag bij de verduurzaming van uw bedrijf!

 • Energiescan
  De gemeente biedt ondernemers met korting een energiescan aan. Zo krijgt u snel inzicht in uw verbruik en de kansen om energie te besparen. Wilt u uw bedrijf verduurzamen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Bent u benieuwd waar het energieverbruik in uw bedrijf nu werkelijk in zit? Begin bijvoorbeeld eens met het laten maken van een energiescan. Een simpele maar degelijke start om uw bedrijfspand te verduurzamen. De kosten voor de scan bedragen normaal €795, waarvan de gemeente €455 bijdraagt. Voor maar €350 ontvangt u een uitgebreid rapport, waarmee u eenvoudig aan de slag kunt.
 • Energiecoach
  Heeft u vragen over de mogelijkheden in uw bedrijf of kunt u hulp gebruiken bij uw duurzame plannen? Neem dan contact op met de MKB energiecoach. Wilt u aan de slag, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wilt u zon op uw dak leggen, maar vraagt u zich af hoe u dit moet aanpakken? Vraagt u zich af of een energiescan zinvol is voor uw bedrijf? Komt u maar niet toe aan de uitvoering van uw duurzame plannen? Of heeft u juist net uw bedrijf flink energiezuiniger gemaakt en wilt u uw ervaring graag delen? U kunt voor al uw vragen en tips op dit gebied terecht bij de MKB energiecoach, Willemijn Steentjes via willemijn@terschellingenergie.nl of bel 06-14046455.
 • Samen Duurzaam Ondernemen
  Een handige website met praktische tips en informatie over zaken als PV op uw bedrijfsdak, energie investeringsaftrek en groene leningen.
  Lees meer

Top