Bewoners aan de slag!

Er zijn veel mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Dit kan een flinke besparing opleveren of een verbetering van het wooncomfort. Maar waar moet je beginnen en wat zijn dan die mogelijkheden? Laat bijvoorbeeld een energiescan maken van je woning of vraag hulp aan de energiecoach!

 • Subsidieregeling isolatiemaatregelen

  De belangrijke eerste stap in het verduurzamen van je woning is isoleren. Eilanders kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Welke maatregelen dit precies zijn worden vermeld in de ‘subsidieregeling isolatiemaatregelen’. Eilanders kunnen subsidie aanvragen voor  spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie en hoog-rendementsglas.

  Lees meer
 • Boekje 'Samen voor een duurzaam Terschelling'

  Terschelling is ons thuis en ook een bijzondere plek voor onze gasten. Dat willen we zo houden. Daarom gaan we samen voor duurzaam. Laat u door de tips in dit boekje inspireren en kom in actie.

 • Energievoucher

  Afgelopen oktober heeft u een energievoucher t.w.v. 80 euro ontvangen. Omdat wij iedereen graag de kans geven om de voucher nog in te leveren, is deze actie nogmaals verlengd tot en met 30 november 2021.
  Deze voucher geeft korting op isolatiemateriaal, energiezuinige apparaten of advies over energiebesparing en kan worden ingeleverd bij Mast Installaties, Schildersbedrijf Haarsma, Terschelling Techniek, Bakker Installaties, Lichttechniek Terschelling, Multimate Terschelling, EP:Ruijg, ZET AN, de Schylger Vakwinkel en stichting Duurzame Buurtschappen Terschelling.

 • Energiecoach

  Veel mensen willen graag hun huis verduurzamen, maar weten niet waar te beginnen. De Energiecoach is er voor alle huiseigenaren die vragen hebben op het gebied van het duurzamer maken van de woning. De Energiecoach fungeert niet als Energieloket maar komt bij u thuis. Een advies is gratis! 

  Neem voor meer informatie contact op met Dirk Lintmeijer via energiecoach@terschelling.nl

 • Energie-advies

  Wilt u stappen nemen om uw huis te verduurzamen en weet u niet waar u moet beginnen? Vraag dan energie-advies aan. Via stichting Duurzame Buurtschappen Terschelling kunt u een energiescan laten doen bij uw woning. Als u maatregelen uit het advies uitvoert, dan krijgt u korting op het advies. Meer informatie vindt u op www.duurzaamterschelling.nu  

 • Subidiemogelijkheden

  De gemeente is aangesloten bij het Duurzaam Bouwloket. Hier kunt u zien voor welke subsidiemaatregelen u in aanmerking komt en vindt u tips en adressen voor duurzame oplossingen voor uw huis. Kijk op www.duurzaambouwloket.nl en vul uw postcode in voor meer informatie.

Top