Startpagina

  • In een uitgebreide brief stelt het college van burgemeester en wethouders van Ameland medio juli de gemeenteraad op de hoogte van de ontwikkelingen in het ontwerpproces voor De Nieuwe Stelp,…

    Lees meer
  • Nadat eerder de gemeenteraad groen licht gaf voor het opstarten van de ontwerpfase voor De Nieuwe Stelp, ondertekenden KwadrantGroep en de gemeente Ameland een officiële samenwerkingsovereenkomst.

    Lees meer
  • De gemeenteraad van Ameland heeft unaniem ingestemd met een krediet voor de ontwerpfase van De Nieuwe Stelp, het toekomstige centrum voor de ouderenzorg op Ameland. Dit betekent dat de…

    Lees meer
Meer nieuws

De Nieuwe Stelp: complete en eigentijdse ouderenzorg op Ameland

De Stelp in Hollum, een belangrijke instelling voor ouderenzorg op Ameland, is aan vernieuwing toe. Het pand waarin de zorg wordt verleend is verouderd. De zorg zelf is de laatste jaren juist gemoderniseerd. Over de vernieuwing van De Stelp gaat deze website.

Voor de Amelanders is het van groot belang dat er op het eiland een goed en compleet aanbod aan ouderenzorg is. Daar maakt de gemeente zich hard voor, met steun van de samenwerkende zorginstellingen en de verzekeraar.

Een Nieuwe Stelp, dat is geen eenvoudige opgave. Door de kleinschaligheid van de zorg en de geïsoleerde ligging van het eiland is elke oplossing duurder dan op de wal. Daarom gaat het Gemeentelijk Woningbedrijf Ameland investeren in het nieuwe gebouw. Dat is gepland aan de noordkant van Hollum.

Top