Over Ameland

Groene strand

Een tocht over de Waddenzee brengt u in een heel andere wereld. Laat de rest van de wereld achter u. Op naar Ameland. Ook wel de Waddendiamant genoemd en dat is niet voor niets.

Vier pittoreske dorpjes volop karakteristieke commandeurswoningen, andere monumenten, musea en horeca, 27 kilometer Noordzeestrand, de natuurgebieden ’t Oerd en de Hôn, eindeloze fiets- en wandelpaden, polders en kwelders, bos en duin, zoet en zout water; dát is Ameland!

Als u aan Ameland denkt, denkt u waarschijnlijk eerst aan de schitterende natuur met de kilometerslange stranden en duinen. Maar Ameland heeft ook een rijke cultuur. De dorpen Hollum, Ballum, Nes en Buren kenmerken zich door mooie oude commandeurshuizen, die herinneren aan de “gouden eeuw” van Ameland en door de karakteristieke Amelander boerderijen. En niet te vergeten natuurlijk ook door de uiteenlopende winkeltjes en gezellige horecagelegenheden. De sfeer op het eiland is bijzonder en gemoedelijk te noemen.

Het eiland, met haar 3.600 inwoners, is letterlijk en figuurlijk in beweging. Het hele jaar vinden op Ameland tal van activiteiten en evenementen voor een breed publiek plaats. Sport, muziek, natuur, kunst, theater en de eilander cultuur; alles komt daarbij aan bod.

Jaarlijks bezoeken circa 600.000 toeristen, zowel in de mooie, zonnige maanden als in het uitwaaiseizoen, het eiland. Al deze gasten zijn van harte welkom op het gastvrije, actieve en gezonde Ameland!

Ontdek Ameland

Op de website van VVV Ameland vindt u informatie over accommodaties, horeca, winkels, activiteiten, evenementen en nog veel meer. Maar, wilt u het eiland echt ontdekken? Dan raden wij u aan om sfeer te komen proeven op Ameland. Een unieke ervaring! Niet voor niets wordt Ameland het mooiste stukje buitenland genoemd....